Esprit Blouse

tEMMWNPD63
Esprit Blouse

Materiaal & wasvoorschrift

Materiaal buitenlaag 100% viscose

Wasvoorschrift Niet geschikt voor de droger

Alles over dit product

Halslijn Lage V-hals

Patroon Gestreept

Artikelnummer ES121E0PK-K11

Esprit Blouse Esprit Blouse Esprit Blouse Esprit Blouse
Tentkamperen

Op de camping slapen zoals thuis

Het kan echt!

Lees meer
Caravan en camper

Zo blijft je caravan in top conditie!

Maak hem voor én na het seizoen goed schoon

Lees meer
Wandelen

Ga elke dag een half uur wandelen!

10 redenen om de deur uit te gaan

Lees meer
Reizen

Zo ga je goed voorbereid op reis!

Checklist voor jouw backpack-vakantie!

Bekijk checklist
Tuin en buiten

Makkelijke barbecue-recepten

Een keer wat anders dan een standaard vleespakket

Lees meer
Kleding

Outdoorjas kopen: waarop letten?

Zo herken je een goede outdoorjas

Lees meer
Schoenen

Wandelschoenen voor kinderen?

is dat echt nodig?

Lees meer
Merken

Alle merken bij Vrijbuiter!

Keuze uit meer dan 400 merken

Bekijk alle merken
Outlet

Kampeertips voor beginners

Lees meer

Foto's: Thomas De Bruyne

Philip Coppens en Cathy Bogman, de drijvende krachten achter Pure Estates , zijn bouwpromotoren die het unieke durven omarmen en standardisering uit de weg gaan. Samen met architect Paul Schellekens, die al sinds de jaren ’60 zijn stempel drukt op het Belgische architectuurlandschap, realiseerden ze ‘Park Suites’. Op de site van een verlaten fabriekspand in hartje Londerzeel werd een groene oase met 48 unieke woonunits gebouwd.

Philip: “Een bezoek aan de website van 56 Leonard Tribeca, de woontoren van Herzog en De Meuron in hartje New York, gaf een eerste insteek voor het concept achter Park Suites. Die toren is, ondanks zijn grootte, een onregelmatige stapeling van verschillende units met uitstekende terrassen."

"Het is een soort architectuur die ver weg staat van het anonieme en repetitieve van standaard-appartementen, die men dikwijls aantreft bij promotoren. Ik vroeg architect Paul Schellekens of hij dat principe op een kleine landelijke gemeente kon enten. Hij werkte een knap concept uit met vier bouwblokken, die lijken op een stapeling van minimalistische woningen. Alle units hebben een uniek plan en stralen een lichtheid uit door hun verdiepinghoge ramen en grote terrassen met glazen balustrades. Architecten worden regelmatig door promotoren gedwongen om te standardiseren, wij stelden de tegenovergestelde vraag en wilden het niet te braaf houden.”

Philip: “We hebben met Pure Estates de keuze gemaakt om ons te onderscheiden en projecten te bouwen waarin we ook zelf zouden willen wonen. Als promotor willen we niet naar de bodem zinken met prijzen, maar een hoogwaardig project neerzetten met een architecturale meerwaarde. Daarnaast is luxueus wooncomfort van belang en willen we toekomstgericht bouwen."

"Park Suites is door een aantal belangrijke ingrepen een energiezuinig project geworden. Bij het indienen van de bouwaanvraag werd een E-peil van maximum 80 gevraagd. De goede E-peilen van Park Suites zijn in de eerste plaats bereikt door zeer goede, dikke isolatie. Goed isolerend glas hoort daar uiteraard ook bij, maar de warmte die door de grote en overvloedige beglazing verloren gaat werd ruimschoots gecompenseerd door extra dikke isolatie op de betonnen wanden, die voor deze architectuur met grote uitspringende gedeelten nodig waren. De combinatie met hypergeïsoleerd glas en individuele warmtepompen met bodemsondes, leverde een zuinig E-peil tussen de 40-60 op. Enkele appartementen gaan door het plaatsen van zonnepanelen zelfs richting energieneutraliteit.”

bulthaup b metropool uit Antwerpen stond in voor het begeleiden van de kopers wat betreft de inrichting van de keukens. Cathy: “We hebben resoltuut voor bulthaup gekozen, het past perfect in het totaalplaatje van Park Suites."

Cathy: "De nauwe samenwerking met Marie-Paule De Borgher van b metropool was een hele hulp voor ons. Aangezien elke woonunit verschillend is, was het een intensief proces dat nauwkeurig opgevolgd moest worden."

Philip: “In de overlegfase vroeg de gemeente ons naar een verband met omliggende groene sites. Op het terrein dat net groter dan 1 hectare is, hebben we via voet- en fietspaden een verbinding gemaakt naar de nabijgelegen kerk. Door een aantal happen uit de bouwblokken te nemen maakten we doorkijken en groene verbindingsassen. Het project is niet enkel op zichzelf gericht, maar staat in conversatie met de omgeving.”

Park Suites maakt zijn naam waar door het ruime binnengebied met aangelegde tuinen en een petanque baan. In de nabijheid van de bouwblokken staan stalen structuren die overgroeid zullen worden met planten. Op termijn worden dit ‘groene ramen’ die directe inkijk tussen de woningen onderling beperken.

Ook auto’s worden bewust buiten beeld gehouden. Op de begane grond zit er geen circulatie voor wagens en behalve de tien parkeerplaatsen voor bezoekers zit de volledige bewonersparking onder de grond.

Project van Pure Estates Architectuur Paul Schellekens i.s.m. M10 Architecten Keukens bulthaup b metropool Antwerpen

Dealer zoeken
Nieuwsbrief

In de Brugse binnenstad werd een typerende dokterswoning uit de jaren 60 gerenoveerd naar een ontwerp van architecten Claerhout - Van Biervliet.

» Profielen » middenkader-engineering » Technicus engineering
Lees voor

Crebocode 25297

Het beroep

Als technicus engineering hebben verschillende soorten machines en systemen geen geheimen voor jou. Je weet hoe ze mechanisch in elkaar zitten en hoe ze bijvoorbeeld elektrotechnisch worden aangestuurd. Voor dit beroep heb je techniek in de vingers. Je bent een specialist in het maken en in elkaar zetten van ingewikkelde technische producten: je ontwerpt, ontwikkelt, installeert en verbetert in dit vak.

Ga je dit profiel in de beroepsopleidende leerweg (bol) volgen, dan kies je na een breed basisjaar voor een aandachtsgebied waarin je je verder specialiseert. Ben je creatief en vind je het leuk om naast de techniek ook na te denken over de vormgeving van een product of systeem? Kies dan voor industrieel design . Je leert om een goed idee te vertalen naar een ontwerp, bijvoorbeeld voor een rolstoelfiets, solarboot of speciale productverpakking. Je ontwerpt zowel eenmalige, unieke producten als series. Prototypes realiseer je met 3D-printers. Je bent breed inzetbaar, want je kunt tekenen, calculeren en het werk voorbereiden. Heb je ruimtelijk, wiskundig inzicht en ben je handig? Dan is werktuigbouwkunde iets voor jou. Je kunt een product bedenken en maken. Je houdt je bezig met het ontwerp, de productievoorbereiding en de productie. Je werkt met verspanende, constructie- en montagetechnieken. Kun je de verschillende vakgebieden juist goed combineren? Dan specialiseer je je in de mechatronica . Je houdt je bezig met automatisering binnen bedrijven, maar je kunt ook aan de slag bij bedrijven die gebruiksapparaten maken, zoals ziekenhuisapparatuur, industriële robots, melkmachines of verpakkingsmachines. Je kunt mechatronische systemen ontwerpen, implementeren en de installatie begeleiden en beheren.

Niveau
4
Leerweg
bol, bbl
Duur
4 jaar (bol) of 2 jaar (bbl)
Versneld/verkort

Afhankelijk van je vooropleiding (bijvoorbeeld havo of vwo) is een verkorte studieduur mogelijk. Dit stellen we vast in het toelatingsgesprek.

Onderwijstijd per jaar
bol: gemiddeld 1.000 uur (lessen en stage samengenomen) en bbl: gemiddeld 850 uur (waarvan minimaal 200 uur op school)
Opbouw

Het eerste jaar van de opleiding is een basisjaar. Je bent vooral bezig met diverse projecten over de volle breedte. Volg je het profiel in de beroepsopleidende leerweg (bol)? Dan kun je je na het eerste leerjaar richten op een van de aandachtsgebieden: industrieel design, werktuigbouwkunde en mechatronica. Kies je voor het aandachtsgebied mechatronica dan volg je lessen op de locatie Fabriekstraat in Doetinchem. Alle studenten die de opleiding in de beroepsopleidende leerweg (bol) volgen, maken regelmatig gebruik van de leslocatie ICER in Ulft. Bijvoorbeeld voor het verzorgen van presentaties.

Hoofdleslocatie
Hoofdlocatie J.F. Kennedylaan
Sector
Techniek Informatica
Startdatum
27-08-2018
Lesgeld

Studenten onder de 18 jaar hoeven geen lesgeld te betalen.

Studenten in de beroepsopleidende leerweg (bol) van 18 jaar of ouder moeten lesgeld betalen. De hoogte van het lesgeld wordt elk jaar vastgesteld (ter indicatie: 2017 – 2018 € 1.137,-).

Cursusgeld

Studenten onder de 18 jaar hoeven geen cursusgeld te betalen.

Studenten in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) van 18 jaar of ouder moeten cursusgeld betalen. De hoogte van het cursusgeld wordt elk jaar vastgesteld en hangt af van de opleiding die je volgt (ter indicatie: 2017 – 2018, Entree en niveau 2: € 236,- en niveau 3 en 4: € 573,-).

Onderwijsbenodigdheden en/of extra activiteiten

Naast les- of cursusgeld krijgt iedere student (ook als je jonger bent dan 18 jaar) te maken met kosten voor onderwijsbenodigdheden. Voor dit profiel geldt dat de kosten van onderwijsbenodigdheden voor studenten in de beroepsopleidende leerweg worden vergoed door Metaalimpuls .

Tijdens de opleiding worden extra activiteiten georganiseerd die kosten met zich meebrengen. Deze extra activiteiten zijn niet verplicht. Wanneer je niet deelneemt aan de extra activiteit(en), ben je verplicht een alternatief programma te volgen.

Toelatingscriteria

Om tot dit profiel op niveau 4 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen: Een mbo-diploma van een soortgelijk(e) opleiding en/of profiel op niveau 3 of vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of gelijkwaardige opleiding of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of vwo 3 naar vwo 4. Verder geldt nog een aantal algemene criteria. Deze vind je .

Beperkte toelating
nee
Aanmeld- toelatingsprocedure

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan bij voorkeur vóór 1 maart (maar uiterlijk vóór 1 april) via de aanmeldknop op deze pagina. Als je aan alle voorwaarden voldoet, zul je meestal worden toegelaten tot de opleiding van je keuze. Ons streven is om je te laten weten of je tot de opleiding bent toegelaten. Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met één van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

De opleiding

Kun jij goed denken in concepten en modellen? Plan en organiseer je graag?En heb je een brede belangstelling voor techniek? Kies dan voor opleiding Middenkader engineering! Er komt veel kijken bij het ontwerpen, maken, onder-houden en verkopen van producten en systemen. De technicus middenkader engineering is daarbij onmisbaar.

Persoonlijkheid

Deze opleiding past bij jou als je zelfstandig, kwaliteits- en kostenbewust bent. Jij bent een conceptueel denker. Ook heb je inzicht in processen, waarmee je problemen signaleert en oplost. Jij bent sociaal en communicatief vaardig en klantgericht.

Competenties

Jij kunt goed ontwerpen en het werk voorbereiden. Ook kun je producten en systemen realiseren en onderhouden.

Gemakkelijk overstappen

Kies je voor dit profiel in de beroepsopleidende leerweg (bol), dan volg je eerst een breed basisjaar. Na dit basisjaar kun je je richten op de aandachtsgebieden mechatronica, werktuigbouwkunde of industrieel design.Ga je dit profiel in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) volgen, dan volg je een gezamenlijk deel met studenten van de profielen Technicus Elektrotechnische systemen, Technicus mechatronica, Werkvoorbereider fabricage en Tekenaar constructeur.Twijfel je dus nog? Geen probleem! Je kunt bij ons gemakkelijk overstappen. Graafschap College, altijd een +punt!

Aantrekkelijke (financiële) voordelen

Volg je deze opleiding in de beroepsopleidende leerweg? Dan val je onder de regeling Metaalimpuls. Deze regeling houdt in dat alle studiematerialen (boeken, werkkleding, gereedschap en laptop) worden vergoed, maar ook de schoolbijdrage en het lesgeld worden betaald. Als je na vier jaar je diploma hebt behaald, zullen de bedrijven die bij Metaalimpuls zijn aangesloten hun uiterste best doen om je te helpen bij het vinden van een baan. Vragen? Mail of kijk op de website !

Aan de slag met bedrijfsprojecten

Volg je dit profiel in de beroepsopleidende leerweg? Dan ga je in het laatste jaar aan de slag met interessante bedrijfsprojecten. Bedrijven dragen een probleem aan en jij bedenkt een technische oplossing, die aansluit bij de wensen en eisen van de opdrachtgever. Een leuke manier om tijdens je opleiding praktijkervaring op te doen!

Gerelateerde profielen

Advertenties
Blog op WordPress.com.

krabbels over kerk, generaties, geloof en cultuur

robertmazier

Op verzoek: in de herhaling:

Dit kerstverhaal is voor de losers, de invisibles, de dromers.

Dit kerstverhaal is voor al de mensen die onzichtbaar zijn, onmisbaar en cruciaal zijn, maar nooit de credits krijgen. De mensen met moedige daden op hun conto, maar die nauwelijks worden gezien. De mensen die grote dingen zien, maar niet worden begrepen.

Dit kerstverhaal gaat over Jozef. De man van de bijrol. De figurant.

Jozef

Probeer eens een beeld van dit figuur te krijgen.

Je bent een houtbewerker in een klein dorpje. Je mag trouwen met een jonge vrouw. Jullie zijn door de families voor elkaar bestemd.

Oprecht als je bent, leef je in lijn met de tradities en zeden van je dorp. Geen seks voor het huwelijk.

Op een dag komt ze bij je.

“Jozef, ik moet je wat vertellen”, de bambi-ogen kijken je onzeker aan. “Ik… ik… ben zwanger…”

Er schiet van alles…

View original post 1.096 woorden meer

Advertenties
Rate This

Diaconaat is zoiets als believing by doing: heb je naaste lief als jezelf. Dienstbaar zijn. Liefde en barmhartigheid zonder enige tegenprestatie terug te verwachten. Voeten wassen. Onbaatzuchtig. Omdat ieder mens voor God gelijk is en recht heeft op welzijn. Binnen en buiten de gemeenschap. Het goede zoeken voor de ander. Soms in daden, soms in materie, soms in betrokkenheid en erbij zijn. En soms door het voor de ander op te nemen. Het is een levensstijl.

Een levensstijl van de kerk. Van het kerkelijk leven. Als kerk kennen we diakenen. Een ambt dat net zo belangrijk (of gelijkwaardig) is, als dat van predikant of ouderling. Vaak is de diaconie ook een aparte rechtspersoon binnen de kerk met een aparte geldstroom. Dit om te waarborgen dat middelen die bestemd zijn voor de naaste ook daadwerkelijk daarvoor ingezet worden.

Maar vanuit het perspectief dat kerkzijn ook gestalte krijgt in de mens, kunnen we stellen dat mensen zelf kerk zijn. De kerk dat ben jij. Dan is diaconaat ook een deel van een ieder afzonderlijk. Een persoonlijke levensstijl.

Apotheek Sollie

Klantendienst

Informatie

FAGG

Eurostation II Victor Hortaplein 40/40 1060 Brussel

© 2018 - Apotheek Sollie Created by Digital Talents