Blauwe Marip�� Enkellaarsjes 19270 Marip��

xtOE3kmxmm
Blauwe Marip�� Enkellaarsjes 19270 Marip��
Info Grijze Tommy Hilfiger Sandalen met sleehak EZMIE1D1 Tommy Hilfiger
 • Nederland
 • Dé website voor je vakantie in de Belgische Ardennen en Wallonië
  t
  Filter le contenu :
  Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
  GEMMA Discussieplatform

  U bent hier

  GEMMA Koppelvlak - ZS-DMS Verwerkingssoort T of I bij gerelateerde entiteit?

  Zoeken

  6 reacties / 0 nieuw
  Login of registreer om te kunnen reageren
  vr, 10-07-2015 - 12.31u
  Johannes Battjes
  Verwerkingssoort T of I bij gerelateerde entiteit?

  Squit XO plaatst bij een zaakupdate bericht zakLk01, waarbij een nieuw subject wordt opgevoerd een "T" bij de relatie en bij de gerelateerde entiteit (subject) een "I" als verwerkingssoort (identificerende gegevens). Dit wordt door het STP goedgekeurd. Sommige zaaksystemen vereisen echter een "T" (toevoegen) bij de gerelateerde entiteit. Volgens StUF 3.01 moet een zendende applicatie "I" sturen als hij zeker weet dat de entiteit in de ontvangende applicatie aanwezig is. Als het zendende systeem niet zeker weet of het ontvangende systeem een gerelateerde kent, dient het gerelateerde object met "T" als StUF:verwerkingssoort te worden opgenomen.Het is mij echter onduidelijk bij "T" wat er gebeurt als de entiteit al aanwezig is in het ontvangende systeem. Kunnen we dan ook een foutbericht verwachten? Graag een uitspraak: of altijd "T" of altijd "I" bij een gerelateerde entiteit in het kader van ZS-DMS. Ook graag STP hierop aanpassen.

  Bovenaan
  Michiel Verhoef

  Dit zijn twee in één vraag.

  Mijns inziens is een "I" (Identificerende gegevens) netter omdat het zendende systeem niet altijd kan weten of een gerelateerde al bekend is bij het ontvangende systeem. Het enige wat de zender kan aangeven is "dit is de gerelateerde van dit subject".

  De vraag is echter of dit werkbaar is: standaard toevoegen ("T") heeft tot gevolg dat de entiteit er altijd zal zijn. Ofwel omdat deze net toegevoegd is ofwel omdat deze er al was en een foutbericht volgt. De "T" is dus robuuster. Het foutbericht wat volgt wanneer een entiteit al aanwezig is kan dan eventueel genegeerd worden omdat voor de zender duidelijk is dat de gerelateerde entiteit bij het ontvangende systeem hoe dan ook aanwezig zal zijn.

  De fout die terug zou moeten komen is volgens de StUF standaard een foutbericht met code StUF067 (‘Dubbelen voor object gevonden’, zie StUF standaard paragraaf 5.2.8).

  Dit voorstel is geagendeerd voor de teleconferentie van de werkgroep op 5 november 2015. Zie ook http://www.gemmaonline.nl/index.php/Werkgroep_Zaak-_Documentservices_201...

  Bruine Minnetonka Sandalen met sleehak 71328 Minnetonka
  Roel de Bruin

  Het staat niet expliciet in de specificaties vermeld maar volgens mij kun je uit het gebruik van de termen 'zeker weten' en 'niet zeker weten' afleiden dat bij gebruik van een 'I' de ontvanger een foutmedling retourneert als de gerelateerde ontbreekt en dat bij gebruik van een 'T' de ontvanger eerst controleert of de gerelateerde al bestaat in zijn registratie en in dat geval de 'T' als 'I' verwerkt. Oftewel, in dat laatste geval geen foutmelding retourneert.

  Bovenaan
  Roel de Bruin

  Op bladzijde 51 van de StUF specificaties staat:

  In de specificaties is niet aangegeven of dit ook geldt voor een Fo01-bericht. Maar om, gezien bovenstaande, verwarring over het al dan niet verwerken van een bericht te voorkomen ben ik er geen voorstander van een foutbericht te sturen als het bericht wel kan worden verwerkt.

  Bovenaan
  Johannes Battjes

  Beste Roel, Michiel,

  We willen geen foutbericht ontvangen, want de TSA doet niets fout. Bovendien specificeert ZS-DMS geen herstelmechanisme hiervoor (of een mechanisme om te bepalen of de informatie al bekend is).

  Het is veel handiger af te spreken dat T (of I) geaccepteerd wordt, ongeacht of het zaaksysteem de informatie al heeft of niet.

  Bovenaan
  Michiel Verhoef

  In de zipfile met daarin schema's en documentatie van sectormodel StUF-BG staat in het document keuzenverStUFfing_RSGB.pdf in paragraaf 2.8 het volgende geschreven

  /**/

  /**/

  Hieruit leid ik af dat gebruik van verwerkingssoort T niet verplicht om de gegevens op te nemen. Dus wanneer de gegevens al bekend zijn bij de ontvanger hoeft deze er niets mee te doen en wordt geen foutmelding terug gestuurd. Deze zelfde interpretatie is in de StUF Expertgroep van 20-04-2016 besproken en onderschreven door de aanwezige partijen.

  De documenten van het sectormodel StUF-BG zijn te vinden op: Bronx Anner Grijs
  .

  In een kennisgevingbericht mogen gerelateerden in principe worden opgenomen met verwerkingssoort 'T' (de zender weet niet of de gerelateerde al bekend is bij de ontvanger. De ontvanger mag de gerelateerde toevoegen op basis van de gegevens in het bericht)
  Blauwe Floris van Bommel Riem 75172 Floris van Bommel
  | Zakelijk
  Marco Tozzi Veterschoenen
  | Winkelwagen

  Toestelhandleiding

  Helderheid van het scherm instellen

  Je kunt de helderheid van het scherm instellen, bijvoorbeeld om stroom te besparen.

  Stap 1 van 7

  Veeg met je vinger omlaag over het scherm vanaf de bovenkant van de telefoon.Druk op het icoontje voor instellingen .

  Stap 2 van 7

  Druk op Weergave, gebaren en knoppen .

  Stap 3 van 7

  Druk op Helderheid .

  Stap 4 van 7

  Druk op Automatische helderheid om de functie in of uit te schakelen.

  Stap 5 van 7

  Druk op de indicator en sleep deze naar rechts of links om de helderheid van het scherm in te stellen.

  Stap 6 van 7

  Druk op OK .

  Stap 7 van 7

  Druk zo vaak als nodig op de home-toets om af te sluiten en terug te keren naar het startscherm.

  1. Ga naar "Helderheid"

  Veeg met je vinger omlaag over het scherm vanaf de bovenkant van de telefoon. Druk op het icoontje voor instellingen .
  Druk op Weergave, gebaren en knoppen .
  Druk op Helderheid .

  2. Helderheid van het scherm instellen

  Druk op Automatische helderheid om de functie in of uit te schakelen.
  Druk op de indicator en sleep deze naar rechts of links om de helderheid van het scherm in te stellen.
  Druk op OK .

  3. Terugkeren naar het startscherm

  Druk zo vaak als nodig op de home-toets om af te sluiten en terug te keren naar het startscherm.
  Is er goede hulp geboden?

  Geef ons je feedback

  Jouw mening telt. Hoe kunnen we volgens jou onze pagina Toestelhandleidingen verbeteren? Vul hier je feedback in en klik op 'Verstuur' .

  E-mail je vriend dit artikel

  Verplicht veld *

  Ondersteuning voor je {0}

  Tweet Delen Marco Tozzi Meko Goud en brons
  in Roxy CROP Bikinitop
  Joma NOBEL Korte broeken

  Het klinkt voor sommigen misschien eenvoudig, maar ontwerpers weten beter. Tekenen kost creativiteit, een goed oog en een pak inspanning. Trial-and-error is je wellicht niet vreemd. En heb je dan uiteindelijk die felbegeerde tekening, dan liggen er overal copycats op de loer, die met gemak jouw creatie inpikken. Niks aan te doen?

  Jawel hoor. Het tekeningen- en modellenrecht leent zich uitstekend om die cruciale creativiteit te beschermen. Voor een periode van vijf jaar (en verlengbaar tot vijfentwintig jaar), kan je het alleenrecht nemen op een welbepaalde tekening . Zo krijgt niemand anders de kans om iets met jouw tekening te doen, tenminste zonder je toestemming.

  alleenrecht nemen op een welbepaalde tekening

  We spreken over tekeningen, en dus over 2D-aanzichten . Heb je 3D-aanzichten uitgewerkt, dan moet je gaan kijken bij modelbescherming . Onze juristen onderzoeken eerst je aanzichten, gaan over tot een selectie ervan, en bundelen alles samen in je registratie van de tekening(en).

  2D-aanzichten

  Let op: je mag je tekening niet bekend maken vooraleer registratie is voltooid . De regel is immers dat van zodra je tekening is bekendgemaakt aan het ‘relevante publiek’, je de mogelijkheid tot depot of registratie verliest. Hierop zijn wel een paar specifieke uitzonderingen. Zit je in zo’n situatie, contacteer ons dan even.

  je mag je tekening niet bekend maken vooraleer registratie is voltooid

  De weg terugvinden in de wirwar van regels en wetgeving is lang niet vanzelfsprekend. We helpen je graag vooruit, en behoeden je van onvolledige of imperfecte registraties, diefstal van je creativiteit of hinderlijke concurrenten.

  Profetie voor iedereen

  De Prophecy Course is ontworpen om iedereen in staat te stellen om Gods stem te verstaan en de gave van profetie te gaan gebruiken. Daarnaast laat het zien hoe de bediening van luisteren naar God en profetie een enorme zegen voor de lokale kerk kan zijn.

  ‘Jaag de liefde na en streef naar de gaven van de Geest, vooral naar die van profetie.’ (1 Korintiërs 14:1)

  Paulus moedigt ons hiermee aan om naar de gave van profetie te verlangen, en er actief naar op zoek te gaan. Maar waar moet je beginnen en hoe moet je deze gave (verder) ontwikkelen? De Prophecy Course geeft een antwoord op deze vragen door een solide, Bijbelse fundering te leggen voor het begrijpen van profetie en door het creëren van een vertrouwde omgeving waarin de gave van profetie kan worden ‘geoefend’. De cursus is bewust toegankelijk opgezet zodat ook mensen zonder enige ervaring met profetie mee kunnen doen, terwijl ook de mensen met ‘ervaring’ voldoende bij zullen leren.

  De Prophecy Course is ontwikkeld vanuit een cultuur van discipelschap en missie. Daarom worden de deelnemers ook getraind om de gave van profetie in te zetten in hun eigen context, in hun eigen missiegemeenschap of gemeente, maar ook in missie – met kracht!

  De cursus is geschreven en geproduceerd door Cath Livesey. Zij heeft ruime ervaring in het leiden van de profetische bediening van St. Thomas’ Philadelphia, een Anglicaanse gemeente in Sheffield (UK). Inmiddels draait deze cursus op verschillende plaatsen en in verschillende contexten binnen de UK en andere Engelstalige landen – en nu dus ook in Nederland!

  De Prophecy Course bestaat uit 8 sessies en is opgebouwd uit (interactief) onderwijs, uitwisseling in groepen en praktische oefeningen.

  De onderwerpen die aan bod komen zijn

  Het cursuspakket bestaat uit een videolink, een handleiding en deelnemerswerkboekjes. Je kunt het volledige pakket bestellen op deze pagina .

  "Het onderwijs zit echt goed in elkaar - veel Bijbel, maar heel toegankelijk en met getuigenissen"

  "Elke keer kom ik er weer bemoedigd vandaan - de oefeningen zijn echt leuk!"

  "Ik ben nu in het alledaagse veel meer bewust van wat God wil zeggen/doen"

  Bestel de Prophecy Course !

  Nederland Zoekt

  Contactgegevens

  BFP

  Belgische Federatie van Psychologen

  Galerij AgoraGrasmarkt 105/181000 Brussel

  Tel.: +32 2 514 75 09 (9:30 - 12:30)Fax.:+32 2 514 75 10 adidas Performance PREDATOR TANGO 184 TF Voetbalschoenen voor kunstgras

  Copyright 2018 Belgische Federatie van Psychologen -

  Empowered by 2Mpact